Pillanatképek

Közgyűlés - Szarvas, 2016. - 2. nap - Kirándulás Szarvason - 2016. június 28.

2018. június 26. - Nyíregyháza közgyűlés 2. nap kirándulások

Közgyűlés - kirándulás - Kalocsa, 2004.

2018.02.22.: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Könyvtára

Közgyűlés - Pécs, 2011. - Kuklay Antal előadása

Közgyűlés - 2006 - Szeged, csoportképek

Esztergom_19_6

Pannonhalma találkozó - 1. nap

Közgyűlés - Pécs, 2011. - fogadás

Közgyűlés - Sárospatak, 2015. - 2. nap - sárospataki református intézmények megtekintése - 2015. június 30.

Jelenlegi hely

EKE Közgyűlés 2021

Beszámoló a 2021. október 21-én megtartott jelenléti közgyűlésről

Egyesületünk életében a legfontosabb esemény a három napos nyári találkozó, melynek megrendezését más-más helyszínen, más-más könyvtár vállalja.

Utoljára 2019-ben Esztergomban találkoztunk személyesen.   A pandémia miatt 2020-ban el kellett halasztanunk az egyházi levéltárosokkal (MELTE) és múzeumi munkatársakkal (EME) közösen, Pannonhalmára tervezett rendezvényt.

A Covid okozta bizonytalanság és kiszámíthatatlanság miatt az EKE elnöksége azt a felelős döntést hozta, hogy idén se rendezzük meg a nyári találkozónkat személyes jelenléttel. Reméljük, hogy 2022-ben végre a szokott módon találkozhatunk Pannonhalmán.

A személyes találkozóra mindannyian vágyakoztunk már, ezért úgy gondoltuk, hogy a védettségi óvintézkedések mellett 2021. október 21-én megtartjuk a közgyűlést Budapesten.

A Sapientia Hittudományi Főiskola megfelelő helyszínnek tűnt, és kiváló vendéglátóink voltak a főiskola könyvtárának munkatársai.

A közgyűlésen 24 könyvtár szavazattal bíró képviselője jelent meg, és további 14 könyvtár adta át a szavazati jogot a jelenlévőknek, így, 38 szavazati joggal bíró képviselő jelenlétével érvényes volt a közgyűlés.

Az elnök köszöntője után imával kezdődött az együttlét:

Mindenható, örök Isten, add, hogy mindenkor készséges akarattal és őszinte szívvel szolgáljunk neked. Kérünk, Istenünk, cselekedeteinket előzd meg sugallatoddal, és kísérd segítségeddel, hogy minden munkánkat mindig veled kezdjük, és amit elkezdtünk, segítségeddel be is fejezzük.

A közösen elmondott Miatyánk után így fohászkodtunk:

Üdvözítő Istenünk, hallgass meg minket: add, hogy világosságodat kövessük, igazságodért munkálkodjunk, és belőled újjászületve, mint a világosság fiai tanúságot tegyünk rólad az emberek előtt.

A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké.

A közgyűlés napirendje következőképpen alakult:

A tisztségviselők beszámolója: elnöki beszámoló – Ásványi Ilona, titkári beszámoló – Kövécs Ildikó, kamarási beszámoló – Orosz Anna, felügyelőbizottsági beszámoló – Mészáros Nelli

Új tag felvétele

A Tiszántúli Református Egyházkerületi Nagykönyvtár RMK- katalógusának bemutatója

Jövő évi nyári találkozó időpontja és helyszíne

Az elnök (Ásványi Ilona) beszámolójában elsőként köszönetet mondott a közvetlen munkatársainak, a titkárnak (Kövécs Ildikó), a kamarásnak (Orosz Anna) a felügyelőbizottságnak (Mészáros Kornélia, Varga-Kohári Mária, Violáné Bakonyi Ibolya), valamint az elnökségnek. Továbbá Török Beának és Tegzes Bélának a Hírlevélért, Papp Péternek a levelezőlista gondozásáért, Kovácsné Pázmándi Ágnesnek az EKE facebook fiókja gondozásáért, Baranya Péternek az UNITAS-szal kapcsolatos tevékenységéért.

Elmondta, hogy az egyesület az Alapszabálynak megfelelően működött. Az elnökség kétszer ülésezett online: 2021. április 8-án és október 14-én. Megjelent a Hírlevél, működött a levelezőlista, a honlap, a facebook.

Az elnök részletes beszámolója a 2021. január és október közötti időszakot ölelte fel. Beszámolóját azzal a megjegyzéssel zárta, hogy a pandémia miatt a korábbi évekhez képest az EKE visszafogottabban működött.

Utána a titkári, a kamarási és a felügyelőbizottsági beszámoló következett.

A közgyűlés programja új tag felvételével folytatódott ezután. Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Tittel Pál Könyvtár kérte felvételét az egyesültbe az egri Főegyházmegyei Könyvtár ajánlásával.  A könyvtárat Oszlánczi Krisztina könyvtár vezetője mutatta be. A közgyűlés megszavazta az egri könyvtár felvételét.

Az elnök ezután a Tiszántúli Református Egyházkerületi Nagykönyvtár RMK- katalógusát ismertette, mely Oláh Róbert munkája. 

Végül a jövő évi nyári találkozójáról szólt.  A jövő évi találkozó időpontja: 2022. június 27-29. helyszíne: Pannonhalma. A közgyűlés tisztújító lesz; új elnökséget és elnököt választ az egyesület.

A közgyűlés hivatalos lezárása után az elnök egy kiselőadást tartott a következő témában: mi foglalkoztatja az egyházat és mi foglalkoztatja a könyvtáros szakmát?

A közgyűlés után büféebéd és kötetlen együttlét következett.